Ангелкова: Държавата и общините са готови да подкрепят работата на общо конгресно бюро

Държавата и общините са готови да подкрепят работата на общо конгресно бюро, ако бъде създадено такова. Това каза пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Трябва да развиваме конгресния туризъм и имаме страхотни условия за това, които трябва да надграждаме. Това е един от начините прекрасната материална база, която имаме, да се ползва целогодишно“, заяви Ангелкова.

Тя посочи, че затова обаче роля има секторът, тъй като той трябва да се обедини, за да може държавата и общините да го подпомогнат чрез общо организиране на различни събития. „Защото винаги когато държавата стои зад дадена организация и конкретно бюро, тогава много ключови събития се реализират като домакинства. И тук не говоря за финансова подкрепа, а за подкрепа, която Министерството на туризма като институция може да даде, за да може да се привличат различни събития“, коментира тя.

Ангелкова заяви, че са правени различни опити за създаване на обединено конгресно бюро. „Мисля, че сега с НДК и капацитетът, който НДК показа за домакинството на различни събития, би могло да се случи, но инициативата очакваме да дойде от бранша“, заяви тя.

По думите ѝ едно такова бюро може да се регистрира веднага. „Въпрос на организация е от страна на инициаторите. Това може да се случи изключително бързо“, коментира министърът на туризма.

- реклама -