Ангелкова, криза, туризъм

Ангелкова: Чака ни тежък туристически сезон – важно е да осигурим условия

Изключително труден и тежък сезон ни очаква. Важно е да осигурим условия, за да има сезон. Бранша зависи от клиента и затова е важно туристическият продукт, който се предлага от бранша, да бъде качествен и на разумна цена. Това заяви министърката на туризма Николина Ангелкова в студиото на „Панорама“ по БНТ.

Не са спрели всички чартъри – идват туристи от Германия, Полша, Чехия, идват и туристи от Румъния със сухопътния транспорт. Но първо е изключително важно да се спазват мерките, така че максимално много държави да отворят границите си. Не жертваме безопасността на туристите в името на бизнеса, допълни тя.

Издали сме ясни оказания с Министерството на здравеопазването, така че да бъде комфортно и безопасно посещението на всеки един турист. Слабо засегнато е българското черноморие – имаме всички условия, за да посрещнем туристи. Дисциплина, дезинфекция, дистанция. Контролът е безкомпромисен, припомни Ангелкова.

От една страна сме партньори, но и конкуренти с останалите страни. Колкото гърци идват в България, толкова гърци идват и у нас. Изборът къде човек да прекара своята ваканция зависи от самия него. Повечето българи, които избират да почиват в чужбина, посещават и българските курорти след това. В никакъв случай не спираме хората да ходят на почивка навън, заяви още Ангелкова.

- реклама -