Ангелкова Световен ден на туризма поздравление правителство стабилност избори

Ангелкова: Балнео и спа дестинациите ще спомогнат да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация

Седемте балнео и спа дестинации ще спомогнат да превърнем България в целогодишна туристическа дестинация.

Това каза министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусия по проекта за 7 балнео и спа дестинации.

„Вниманието ще бъде фокусирано върху тези 7 балено и спа дестинации. Нашата цел като министерство е да насочим вниманието към тези райони и да създадем по-добри условия за икономическа активност. Така че те ще бъдат популяризирани и това ще насочи интереса и към възможности за инвестиции“, обясни Агнелкова.

„Те няма да бъдат слагани само в рекламни материали, а ще бъдат във фокуса на Министерството на туризма. Идеята е да се привлече интерес както от потенциални туристи, така и от потенциални инвеститори. И всички средства, с които министерството разполага, ще бъдат максимално използвани. Тези дестинации ще бъдат изградени като маркетингови такива и през годините те ще бъдат разширявани. Така ще се даде възможност районите, през които минават тези дестинации, да се позиционират туристически по-добре“, обясни Ангелкова и посочи, че идеята е България да се превърне в целогодишна туристическа дестинация.

„Смятам, че туризмът е един от секторите, които могат да спомогнат за това да се спре миграцията от по-слабо развитите към по-силно развитите региони в страната“, каза още тя.

- реклама -