Ангелкова

Ангелкова: България е дестинация, която предлага добро качество на разумна цена

Въпреки лошото време през юни и юли нямаме спадове при туристическия поток. Това каза пред журналисти във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова, цитирани от Фокус.

Ангелкова обясни, че само за тези два месеца е отчетен 24% ръст при туристите от Румъния. „Германия запазва нивото си като през последните две години отчитаме 47 процента ръст. Имаме лек спад при руските туристи заради проблемите с рублата и активизирането на Турция, на като цяло приходите се увеличават. За първите седем месеца имаме 1,3 милиарда евро приходи и ръст при тях от 9,7 процента“, коментира Ангелкова.

Тя допълни, че за 2017 г. приходите са 6,9 милиарда лева, а ръстът им е 9,3%.

„България е дестинация, която предлага добро качество на разумна цена. Работим за договаряне на полети за туристи още от месец април до октомври“, каза също Ангелкова и уточни, че вече е провела разговори с големите туроператори, за да може да има много по-ранни поети до България.

На въпрос за предстоящия зимен сезон, министърът на туризма коментира, че се очаква 5-10% ръст на чуждестранните туристи на фона на предходната година.

- реклама -