Алесандра Амброзио

Ангелите на Victoria’s Secret: Алесандра Амброзио

Продължаваме седмичната ни поредица, в която ви представяме емблематичните ангели на Victoria’s Secret. Усмихнати, красиви и дългокраки – моделите на марката за бельо винаги се превръщат в единица мярка за сексапил.

Алесандра Амброзио – ветеранката

Няколко часа преди годишното бляскаво шоу в Шанхай през 2017-та, 37-годишната днес Алесандра Амброзио обяви, че приключва работата си с бранда. За бразилката, превърнала се в една от емблемите на марката, това бе последната поява на модния подиум с бельото на Victoria’s Secret.

Тя с пълно право може да бъде наречена ветеранка в модата на дамско бельо. Работата ѝ с Victoria’s Secret започва през 2000 г. и продължава цели 17 години. За този период бразилската хубавица на два пъти бе удостоявана с честта да представя сутиена „Fantasy Bra“, украсен със скъпоценни камъни и благородни метали.

Амброзио е висока 178 см. и тежи 51 кг. Мерките ѝ са перфектни – 86-61-89.

Алесандра е от малкото градче Ерешин в южна Бразилия. Тя е наполовина с полски и наполовина с италиански корени. Кариерата ѝ стартира след фотосесия в бразилския „Еlle“, където е забелязана от търсачи на модели. Но още на 8 годинки решава, че иска да дефилира на подиума и започва да се явява на различни конкурси за красота.

Любопитен факт е, че когато пристига за първи път в Ню Йорк, Алесандра получава стабилна подкрепа от своите бразилски колежки. Жизел Бюндхен ѝ дава апартамента си, за да живее в него, а Адриана Лима ѝ помага с превода на английски език.

По време на модната си кариера е била лице на Next, Armani Exchange, Christian Dior и Ralph Lauren.

Сега Амброзио планира да се отдаде на актьорската кариера – „ангелът“ на Victoria’s Secret може да се похвали с участието в 13 филма.  Алесандра е майка на две деца – 9-годишната Ани и 5-годишния Ноа. Омъжена е за калифорнийския бизнесмен Джейми Мазур.

- реклама -