Миранда Кер

Ангелите на Victoria’s Secret: Миранда Кер

Продължаваме седмичната ни поредица, в която ви представяме емблематичните ангели на Victoria’s Secret. Усмихнати, красиви и дългокраки – моделите на марката за бельо винаги се превръщат в единица мярка за сексапил.

Миранда Кер – ангелът с най-обезоръжаващата усмивка

Миранда е родена през 1983-та в Сидни, Австралия. Кариерата й започва с огромен скандал когато е само на 13. Тя печели конкурс за красота на местното списание „Dolly“ и моментално започва да снима фотосесии. Още в първата си корица се появява по бански, а току що е навършила 14 години. Снимките са обявени за педофилски, а в Австралия тръгва дебат за възхваляването на толкова млади момичета в модната индустрия. Години по-късно Кер защитава изявата си, като отбелязва, че списанието било за тийнеджъри, а на за възрастни господа.

Така или иначе скандалът дава подем на кариерата й като модел и Миранда започва да снима рекламни кампании за бански в родината си. Не след дълго е букната в Ню Йорк, където става едно от най-търсените лица за ревюта и фотосесии. Висока е 1.75, с мерки 81–61–86.

През 2006-та подписва договор с козметичния гигант Maybelline. Същата година наследява Алесандра Амброзио като лице на линията „PINK“ на Victoria’s Secret, а през 2007 става и Ангел на марката.

„Всички американци се влюбиха в нея. Тя изглежда точно като сексапилното съседско момиче, като в същото време е изключително красива. Това означава две важни неща – жените не й завиждат, а мъжете вярват, че биха имали шанс с нея“, разказва фотографа на звездите Ръсел Джеймс.

Успешната й кариера във Victoria’s Secret продължава 7 години, като междувременно Миранда става лице на Clinique, снима се в календар на Пирели и дузина корици на най-големите модни списания в света. Паралелно се движи много успешно и на модния подиум. През 2013-та от фирмата за бельо обявяват, че няма да подновят договора си с Кер като Ангел, но въпреки това получава покана да дефилира в годишното ревю. Самият модел обяснява разлъката с голямата си ангажираност, която не й позволява да отдава нужното време на Victoria’s Secret като техен ангел. Неофициално обаче се говори, че причината е тежкия характер на Миранда, която ставала все по-трудна за работа, освен това не носила достатъчно продажби на бранда.

Това обаче няма негативен ефект, и кариерата на австралийската моделка продължава да процъфтява. Миранда Кер е оглявявала многократно различни класации, които са я поставяли в Топ 10 на най-сексапилните жени в света.

През 2007-ма тя се запознава с Орландо Блум и три години по-късно двамата сключват брак. Миранда ражда син Флин Кристофър, а през 2013-та двойката се развежда. По настоящем австралийския модел е омъжена за младия милиадер Иван Шпигел, който е създател на Snapchat. Тази пролет двамата се сдобиха с момченце – Харт.

- реклама -