НДК ремонт прокуратура разследване средства разходване

Ангел Митев е новият изпълнителен директор на НДК – ВИДЕО

Изпълнителен директор на НДК ще стане Ангел Митев

До днес той изпълняваше същата дейност в държавно дружество „Реставрация“.

„Компетентен човек, който от години се занимава със строителство и опазване на културното наследство. Този съвет на директорите и изпълнителен директор на НДК са временни, с оглед на ситуацията. Това каза на брифинг министърът културата Боил Банов.

„От 3 дни НДК е част от Министерството на културата. Връща се там, където му е мястото“, посочи Банов. По думите му изборът на директор е базиран изключително на обстоятелството ремонт и превеждането на сградата във вид, подходящ за председателството и развитието на културата за години напред.

„Моят избор не е съсредоточен върху творческата част от работата на НДК, а е свързан с основната задача – приключване качествено и в срок на ремонтните дейности“, допълни той. В съвета на директорите ще участват още Красимир Петков, Росица Бачева, Татяна Цветанова.

След проверката пак канят Боршош в НДК

Боршош

Културният министър заяви, че счита за нормално и подкрепя решението на Мирослав Боршош да се оттегли до завършване на всички проверки в НДК.

„Очаквам при един позитивен резултат да го поканя отново на работа. Искам да подчертая, че по отношение на културните му политики, аз съм негов твърд поддръжник и считам, че обликът, който придоби НДК като културни политики, като подкрепа на творци и проекти, като непрекъснато създаване на нови пространства за изява, е нещо, което аз категорично подкрепям“, посочи Банов.

Министърът посочи, че застава зад Боршош и че счита, че трябва НДК да продължава по същия път.

 

- реклама -