сн. БГНЕС

Ангел Кунчев: Към трите „Д“ добавяме и „К“

Глобяват ГЕРБ, БСП и ръководството на Националния стадион „Васил Левски“ с максималната санкция от 3 000 лв. затова, че са допуснали масови събирания на много хора на закрито без спазване на отстояние и носене на маски. Това съобщи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев.

„На Националния стадион „Васил Левски” формално е спазен процентът, който трябва да е максимално зает, но всички хора се струпаха на едно място – подскачаха и се целуваха”, заяви държавният главен инспектор д-р Ангел Кунчев.

Този вирус продължава да не се държи като нормален респираторен вирус, подчерта той.

Д-р Кунчев уточни, че не са се сбъднали прогнозите му за отслабване на вируса с идване на лятото, покачването на температурите и намаляването на влажността.

Към препоръката за трите „Д“ добавяме и „К“ като контрол, заяви д-р Кунчев.

сн. БГНЕС

Столичният кмет Йорданка Фандъкова ще предложи на обсъждане намаляване на глобата за неносене на маска, която в момента е 300 лв. Масова проверяващите издават предписания, а не глобяват, защото размерът на санкцията е голям, уточни Фандъкова. Според нея ако глобата се намали и се прилага по-често това ще доведе до по-голяма дисциплина.

- реклама -