Джамбазки ВМРО кампания откриване избори

Ангел Джамбазки за FN: Ще се боря в България да бъде преместена поне една голяма европейска Агенция

На 26 май българите ще излъчат свои представители в законодателния орган на съюза – Европейския парламент. Това ще се случи за четвърти път откакто страната ни е член на Европейския съюз.

От 2007 г., когато бяхме в еуфория от присъединяването, до момента изминаха 12 години, белязани от процеси и събития, които промениха политическия пейзаж на Стария континент, зададоха нов дневен ред и изправиха блока пред нови предизвикателства.

В разгара на предизборната кампания, Flashnews.bg отправи към кандидатите шест еднакви въпроса, които смятаме за най-важни в следващите пет години. Предоставяме на читателите ни визията на кандидатите по най-съществените проблеми, които се отнасят до всички нас – като европейци и българи.

Днес на блиц-интервюто ни отговаря водачът на листата на ВМРО Ангел Джамбазки:

Как виждате бъдещето на Европа в следващите 5 години?

Ще кажа това, което ми се се иска да се случи, защото не мога да гадая. Надявам се и ще работя за това Европа да бъде по-малко бюрократична и повече ефективна. По-малко Европа на Юнкер и ишиаса, повече Европа на отечествата и нациите. По-малко нелегални емигранти, повече инвестиции в българските региони. По-малко простотии, свързани с мултикултурата, която в България означава циганизация, а в Европа значи турцизация. И повече защита на националния интерес. Това са нещата, за които работя.

Кои са основните предизвикателства пред ЕС?

Нелегалната миграция, двойните стандарти, формулирането на бъдещето на съюза и как ще се развие той занапред. Това са трите най-важни теми.

Смятате ли, че съюзът страда от свръхрегулация и тежка бюрокрация?

Твърдо убеден съм в това. Страда и от двете. Когато Европейския парламент обсъжда това колко да бъде крива краставицата – това не е политика, това е малоумие. Когато обсъжда каква да бъде формата на шишето за олио – това не е политика, а безумие. Има много по-важни теми, които би трябвало да се обсъждат.

Какъв е начинът България да спре да бъде най-бедната държава в съюза?

Като защити интереса си по ключовите за съюза документи като пакета „Мобилност“, двойните стандарти при храните. Когато най-сетне принудим закостенялата брюкселска бюрокрация да обърне внимание на регионите на Изток.

И да премести поне една Агенция в нашия регион

Защото в цяла Източна Европа няма нито една европейска Агенция. Една такава Агенция в България би означавала не само 5-6 хиляди работни места с високи заплати. Това означава да привлечеш целия бизнес и всички предприемачи, които са заинтересовани. Така както аз поисках преди 2 години Агенцията по лекарствата да бъде в България – това означаваше всяка фармацевтична фирма по света да открие свой офис у нас. Това означава да наеме помещения, стаи в хотелите, да наеме работници, да ходи по кръчми, да пазарува в нашите магазини. Това щяха да бъдат десетки хиляди хора, които ще потребяват в България.

Така както Европейския парламент подпомага Франция и Германия, които са „много бедни и закъсали и страдащи“. Защото аз, вие и вашите читатели плащаме около 150 млн. евро на година затова веднъж в месеца Европейския парламент да се мести в Страсбург от Брюксел. За да може да подпомогнем региона на Гранд Ест – като преместим парламента там веднъж и настава ден година храни за френските и германските хотелиери, за кръчмарите им, за френските и германските таксиджии.

Ето така се наливат пари от ЕС в „бедните страни“. А, за България остават големите приказки и искания да сме солидарни и да приемем нелегалните емигранти. Защо? Кога за последно ние бяхме колониална държава, кога последно ние българите усвоихме чуждо злато, чужд нефт, газ или кървави диаманти от Африка и Ангола? Ние просто не сме го правили, правиха го Англия, Белгия, Германия – те са злоупотребявали с тези чужди ресурси, а сега искат ние да сме солидарни

Коя е областта, която е приоритет за Вас лично и как ще отстоявате националния интерес?

Ще се старя да надградя това, което правих до сега – да бъде по-ефективен, по-успешен от предишния мандат. Който завърших на 6-то място по активност в Европейския парламент. И това го казвам не аз, не моите симпатизанти, това го казва класацията на ЕП. От нея се вижда какво е работил всеки европейски депутат или както казва мъдрия български народ – какво е стършел свършил? На шесто място съм по изказвания, по предложения, по гласувания, по участия, по доклади. От 751 – до сега български евродепутат не е бил на такова място. Това не е само моя заслуга, защото всичко това не може да се свърши само от един човек. Заслугата е на цели отбор, с който работя и на моята организация ВМРО.

Та, ако трябва да кажа какво ще продължа да правя – ще браня българските интереси както го правех и до сега – ще браня правата на българските превозвачи да имат работно място в България и да си харчат парите в България. Ще продължа да браня правото на 500 хиляди българи да живеят в България, а не в чужбина. Ще продължа да браня здравето на българските граждани от това да се хранят с храни и продукти второ качество и някой да си мисли, че каквото ни хвърли това ще ядем.

Ще продължа да браня България от незаконни емигранти и несправедливите квоти. Ще браня българското семейство такова каквото аз си го представям – доброволен съюз между мъж, жена и техните деца. Не между мъж и мъж, мъж и табуретка, не между табуретка и слонче в зоопарка.

Готови ли сте да работите в съюз с другите български евродепутати по общи за страната ни проблеми?

Правих това успешно пет години. Без значение, че в България ние се караме с нашите политически конкуренти, в ЕП успяхме да работим заедно. С изключение на „тримата герои на Доньо Донев“, които не дойдоха на най-важното гласуване в жалкия си политически живот (бел.ред. гласуването за пакет „Мобилност“, на което не присъстваха Светослав Малинов, Николай Бареков и Нежми Али). Тези тримата от мързел или от глупост не дойдоха на работа и провалиха усилията на другите български представители.

Аз накарах 20 англичани и 7 германеца да дойдат да гласуват – едните са горда нация, другите застанаха против националната си позиция. И после тези германци и англичани ми казаха, уважаеми господине ние дойдохме, но вие не си събрахте вашите трима. И аз гледам в небето, гледам гузно в земята и нищо не мога да кажа.

Затова се обръщам към вашите читатели – много е важно да се гласува, но умно и с разум. Българските граждани на 26 май ще станат работодатели и после нека да търсят тези свои работници, за които са гласували и да им възлагат задачи.

- реклама -