Джамбазки, резолюция, ЕП

Ангел Джамбазки: Резолюцията на ЕП се използва предизборно

„Когато Европейският парламент седне да пише резолюция, независимо за коя страна се пише, в пакета си вървят Истанбулски конвенции, всички малцинства, които ви хрумнат по света, еднополови бракове, това си е една матрица, в която само сменят името на държавата, която искат да наплюят и се почва с тези неща“.

Това заяви Ангел Джамбазки, евродепутат от ВМРО, в ефира на БНТ.

Според него хората от „Да, България“ прекрасно знаят какво ще се случи, но „са готови в жаждата за власт да се върнат обратно в правителството на Борисов, от което бяха част, и сега го плюят по меко казано грозен начин“. По думите на евродепутата те са готови да признаят всички малцинства, ОМО Илинден, каквото дойде. И категорично заяви, че „Да, България“ не е дясна партия, след като гласува заедно с леви такива, както и със зелени, либерали.

Тази резолюция се използва предизборно, заяви Джамбазки.

„Аз нямам проблем, че „Демократична България“ и БСП подкрепят конвенция, еднополови бракове и т. н. – те имат право на това, това не е проблем. Аз имам проблем с ОМО Илинден, аз имам проблем с втори официален език турски по време на избори – с това имам истински проблем“, заяви евродепутатът.

Според него това е сепаратизъм и заплаха за българската нация. И обвини евродепутатите от опозицията, че са вкарали в резолюцията тези теми за ОМО Илинден, за турския език, като подчерта, че нямат място там.

- реклама -