Кирил Гератлиев Ангел Ангелов изнудване заплахи

Ангел Ангелов, който разкри аферата „Ало, Банов съм“ заплашвал служители на МОН

Ангел Ангелов, който беше посочен от министъра на културата Боил Банов като човекът, подал сигнала срещу него е заплашвал служители на МОН.

Това съобщи изпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Наука и образование за интелигентен растеж“ Кирил Гератлиев по бТВ.

Ангел Ангелов постъпил на работа в просветното ведомство след конкурс през октомври 2016 г., когато министър на образованието е Меглена Кунева, а с отделянето на оперативната програма в агенция, бил преназначен, разказа Гератлиев. Проблемът възникнал в края на ноември, когато пред Комитета за наблюдение изтекла конфиденциална информация на Управляващия орган, зад което, по думите на Гератлиев стои Ангел Ангелов.

„Рекетиран не знам дали е точната дума, но заплашван – да. Аз самият подадох сигнал в полицията. На 17 срещу 18 януари бях в Брюксел в командировка. Като се върнах автомобилът ми беше с четири срязани гуми. Няколко седмици по-рано имах подобен инцидент, но тогава не подадох сигнал.

Веднага след развитите събития на 29 и 30 ноември в изпълнителната агенция той дойде при мен притеснен и в самия кабинет ме заплаши, че ще срути оперативната програма, изпълнителната агенция и т.н. Подозирам, че и аз съм записван, но държа да кажа, че няма от какво да се притеснявам“, каза Гератлиев.

Той е изолирал Ангелов, но за уволнение все още е трудно да се говори, тъй като законът пази държавния служител и процедурите трябва да бъдат спазени коректно, за да не стигне до възстановяване, смята Гератлиев. В момента Ангелов е в болничен.

„Очаквам най-малкото с моя служител да седнем и да поговорим“, заяви Гератлиев. Той посочи, че няма забележки по работата на Ангелов и неговата експертиза.

- реклама -