Красимир Анев
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Анев постави рекорд, Фуркад взе 12-а световна титла

Красимир Анев записа рекордно добро класиране за български биатлонист в класическата дисциплина на 20 километра. Това се случи в днешното състезание от световното първенство в Антхолц-Антерселва.

Анев завърши на 18-та позиция с две грешки в стрелбата, на 4 минути и 13 секунди от първото място. По този начин той си осигури място в масовия старт в последния ден на първенството – 23 февруари. Преди дни Анев завърши 13-и в преследването.

Сребърният медалист от 2019-а Владимир Илиев допусна цели седем грешки в стрелбата и завърши на 54-то място. Това обаче все пак му осигури участие в масовия старт. Антон Синапов се нареди на 69-та позиция, а Димитър Герджиков завърши 77-ми.

Мартен Фуркад
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Фуркад спечели 12-та световна титла

Иначе французинът Мартен Фуркад спечели 12-та световна титла в кариерата си. Той допусна само една грешка в стрелбата, в последния си 20-ти изстрел. Той стигна до рекордна четвърта титла в най-старата дисциплина в биатлона.

Фаворитът Йоханес Тингес Бьо от Норвегия допусна две грешки и завърши втори на 57 секунди зад победителя. Така той спечели трети медал от първенството (титла в смесената щафета 4х6 и сребро в преследването). На трета позиция се нареди австриецът Доминик Ландертингер. Той също допусна единствената си грешка при последния си изстрел.

За Фуркад това е златен медал от седмо Световно първенство. Той има общо 27 медала от шампионати на планетата.

- реклама -