Анжелина Джоли

Анджелина Джоли „разголва“ тялото и душата си: Различието и разнообразието са това, което най-много ценя

Анджелина Джоли позира за декемврийския брой на Harper’s Bazaar.

44-годишната актриса, носител на „Оскар“, е говори напълно откровено и в интервюто си за изданието, като споделя, че не е била популярна в гимназията, има емоционални рани, обича своя „неспокоен“ дух и би живеела в чужбина с децата си, ако не беше бившият й съпруг Брад Пит, който иска те да са в Лос Анджелис.

„Бих искала да живея в чужбина и ще го направя, щом децата ми навършат 18. Точно сега трябва обаче да съм там, където баща им реши да живее“, казва Джоли.

В уводните думи от Harper’s Bazaar обясняват, че са избрали Анджелина Джоли, за последния брой от 2019 г. и с поглед към 2020 г., „защото просто, няма никой друг като нея“.

Джоли е прекарала близо 20 години в Агенцията на ООН за бежанците, борейки се за правата и свободите на разселените хора, повече от 10 години финансира училища за момичета от Афганистан до Кения и Камбоджа. Тя е гостуващ преподавател в London School of Economics, преподава на студентите за мира, сигурността и борбата за правата на жените в международен план. Тя се бори за здравето на жените – по-специално лечението на рака – честно и открито говори за собствената си борба с тази болест.


Тя откровено споделя за „видимите и невидими белези“. „Тялото ми е преживяло много през последното десетилетие, особено през последните четири години, и имам да покажа както видимите, така и невидими белези. Невидимите се борят по-трудно. Животът има много обрати“, казва Джоли.

Актрисата заклейми етикети като „перфектна майка“ и „перфектна съпруга“.

На въпрос дали смята, че идеята за съвършенство е вредна за жените, Анджелина беше категорична:

„Етикетирането на хората и поставянето им в кутии не е свобода. Различието и разнообразието са това, което най-много ценя – в семейството си и в другите. Не искам да живея в свят, в който всички са еднакви и си представям, че това е вярно за всички, които четат това. Искам да се запознавам с хора, които никога не съм срещала досега, и да науча неща, които не знам. Предизвикателството днес е да възприемем различията си. И да не се заблуждаваме от усилията да ни разделят или да ни карат да се страхуваме от едни от други. Наблюдаваме отстъпление от ценности по целия свят. Много правителства са по-малко склонни да отстояват ценности, за които предишните поколения са се борили и умирали, за да ги гарантират.“

Звездата би искала жените да живеят „напълно пълноценен“ живот, но сподели трудностите, с които се сблъскват много жени по света.

„Животът, който е пълноценен е много труден. А за много жени това е невъзможно заради това, срещу което се изправят. Всеки ден осъзнавам, че имам свободата да говоря открито и да правя свой собствен избор. И способността да насърчавам децата си да изследват света, включително света на идеите, без да има ограничения за това, което им е позволено да учат или да знаят или да си представят какво ще правят в бъдеще…Нищо не ме кара да се усмихвам повече, отколкото когато видя някой да бъде напълно себе си, със собствен индивидуален стил и характер, какъвто и да е той.“

- реклама -