Андрей Слабаков, ВМРО ген. Шивиков

Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков в листата на ВМРО за евроизборите

Актьорът и режисьор Андрей Слабаков ще е кандидат за евродепутат от ВМРО.

Това потвърдиха воеводите за Flashnews.

Водач на листата на ВМРО ще бъде зам.-председателят на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки. Андрей Слабаков бе в гражданското обединение, което през януари издигна Джамбазки за кандидат за евродепутат, когато още течаха разговорите между ВМРО, НФСБ и „Атака“.

В листата на ВМРО ще бъде и бившият командир на 61-ва Стрямска механизирана бригада ген. Димитър Шивиков, който трябваше да бъде кандидат за депутат от БСП през 2017 г., но бе обвинен в злоупотреби и превишаване на правомощията. После Военният съд в Пловдив го оправда.

Участието на Андрей Слабаков и ген. Димитър Шивиков в листата на ВМРО за евроизборите не е изненада, това е съвсем закономерно.

Това коментира лидерът на ВМРО-БНД Красимир Каракачанов в кулоарите на парламента. Каракачанов посочи, че това са хора, с които във времето са имали близки идейни отношения.

В отговор на въпрос за оставката на заместник-министъра на икономиката Александър Манолев, вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов коментира, че това не застрашава по никакъв начин стабилността на правителство, но, разбира се, удря по него. Това, че някой е подал оставка не е основание за дестабилизиране, това е процес регулярен, до голяма степен, във всяко едно правителство, посочи той. „И днес, и утре ще бъде стабилен кабинетът“, увери Каракачанов.

По повод атаката към правителството, Каракачанов коментира, че целта не са евроизборите. „Знаете какво трябва да избира парламентът в края на годината – главен прокурор. Според мен това е основната част на тази, не бих я нарекъл атака, но на цялата тази операция“, каза той.

- реклама -