Андрей Райчев, Евгени Михайлов, БСП листи нови лица

Андрей Райчев: Всичко, което трябва да правим е да успокояваме хората, вижда му се краят

„Да вземеш властта през страха, това е елементарно. Но никой от политиците не го направи – Борисов, Иванов, Манолова, Трифонов и даже Доган, не изигра гадната карта. За сметка на България и нова паника да вземеш властта. Тоест нито един от политиците не се възползва от тази ситуация, което е много добре. Това много приятно ме изненада.“ Това коментира в студиото на БНТ социологът Андрей Райчев.

„Ние сме трети в Европа по смъртност – това е пълна глупост. Защото не казаха обаче от какво. Всичко, което трябва да правим е да успокояваме хората. Но много важно е да кажа – социологията показва, че половината хора вече са прекарали вируса и това е нещо добро. И смятам, че до първите месеца на догодина кошмарът ще свърши. Но се питам – до края на живота си ли ще живеем с този кошмар, защото едва ли грипове повече няма да има. Според мен обаче му се вижда краят“, обясни тезата си социологът.

Според социолога децата трябва да се върнат в училище.

„Чудовищната пропаганда от СЗО извърши огромно престъпление, по-голямо от това на Хитлер и Сталин – те разболяха от психоза над 1 милиард души. Тези хора живеят в страх, затворени в клетка. Тези 20% в България, които са за пълно затваряне също са наши съграждани и трябва да им помогнем да излязат от психичния инцидент, в който ги забъркаха и за което ще им трябват месеци и години, за да излязат от тази ситуация“, каза Андрей Райчев. Като второ престъпление той посочи отношението към българските деца: „Вече 6 месеца държим децата извън училище, те нищо не учат.“

- реклама -