Андрей Райчев, Евгени Михайлов, БСП листи нови лица

Андрей Райчев: В служебния кабинет няма изненада – президентът управлява

Новият служебен кабинет има две функции – символна и изборна, а назначаването на Стефан Янев за служебен премиер не е изненадващ ход. Това заяви пред Bulgaria ON AIR социологът Андрей Райчев.

,,Тука няма изненада – президентът управлява“, каза той. 

Съставът на новия кабинет е шарен. А голяма част от него е от слоевете на протестиращите от миналото лято – като например служебният министър на културата Велислав Минеков.

Той представя в правителството онези, които август месец бяха против Борисов – това е знаково действие, добре представено, което Минеков символизира. Минеков е един от главните символи на този протест. Това е голяма победа на Радев срещу Бойко Борисов с това служебно правителство, допълни социологът пред Bulgaria ON AIR.

С част от министерските постове президентът ще се опитва да постигне целите си, смята още Райчев. Заставането на Бойко Рашков начело на МВР е ясно послание, че ще има битка срещу купуването на гласове.

Знаково е присъствието и на Стойчо Кацаров. През последната година и половина той е един от най-големите критици на управлението на COVID кризата.

Според Райчев е възможно резултатите на следващите избори да са различни, но е убеден, че не трябва отново да се стига до управление на служебен кабинет.

 

- реклама -