Андрей Новаков

Андрей Новаков: Платени провокатори пробиха охраната на форума и предизвикаха пререкания с хора от ГЕРБ и с протестиращи

„Вчера не бях организатор, а участник във форума. Съжалявам за агресията над журналистите. Ако бях там това нямаше да се случи.“ Това заяви в сутрешния блок на БТВ евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков по повод вчерашната агресия от провокатори към журналисти. „Това е национална конференция, която всяка партия прави. Щеше да е провокация, ако бяхме направили форума на Орлов мост“, каза още той.

„Изпитвам физическа непоносимост, всеки път когато някой посяга жена. Нито един от достойните хора на събитието не би дал нареждане да се блъскат жени и журналисти пред 100 камери, които го снимат“, коментира евродепутатът.

„Аз не познавам тези провокатори, никой не е давал заповеди да се блъскат жени. И протестиращи минаваха през огражденията, явно организацията не е била достатъчна. Не е имало умисъл. Но се пропускаха и протестиращи“, разкри Андрей Новаков.

„Смутен съм от това, което се случи. Не разпознавам хората от видеата, които посягат. Дано полицията ги хване, за да видим кои са“, допълни евродепутатът.

„От думите на Борисов разбрах, че не е вкопчен във властта“, разкри Новаков.

На премиера му тежи да вижда полицията да дели българи от българи. Ако се стигне до оставка, това ще се реши на Коалиционен съвет.  Но това не е човек, който лесно може да се замени“, коментира Андрей Новаков и заяви, че за Европа и света протестите са нещо нормално.

- реклама -