Андрей Ковачев

Андрей Ковачев: На какви преговори се надява Заев?

„На какви преговори и на какви компромиси се надява македонският премиер Зоран Заев с толкова обвинения, лъжи и омраза спрямо България?“

Това пише евродепутатът и заместник-председател на Европейската народна партия Андрей Ковачев. Поводът за реакцията е изявление на македонския премиер пред Атлантическия съвет, в което България е обвинена, че има „анахронична“ позиция спрямо РС Македония.

„На официалната страница на правителството на страна-кандидат за членство в ЕС се дава оценка, пълна с лъжи, за страна-член на ЕС? Премиерът Заев обвинява България в „анахронична позиция, противна на международното право“? Обвинява България, че не признава съвременната тяхна идентичност и език? Обвинява управляващите и цялата българска политическа класа, че блокира Македония заради изборите? Обвинява, че България се вторачва в маловажни теми свързани с миналото, вместо да гледа към бъдещето?“, заявява Ковачев.

„На какви преговори и на какви компромиси се надявате, г-н Заев, с толкова обвинения, лъжи и омраза спрямо България? В кое сте по-различен от Вашия колега и засега безспорен шампион в омразата си към България, г-н Мицковски?“, добавя още евродепутатът.

На официалната страница на правителството на страна-кандидат за членство в ЕС се дава оценка, пълна с лъжи, за…

Posted by Andrey Kovatchev on Monday, February 8, 2021

- реклама -