Андрей Ковачев, Радев

Андрей Ковачев: Изборът ми за зам.-председател на групата на ЕНП е признание за активната роля на ГЕРБ

Изборът ми за зам.-председател на групата на ЕНП в Европейския парламент е признание за активната роля на ГЕРБ в европейското политическо семейство. Това заяви Андрей Ковачев, след като по-рано днес при тайно гласуване той бе избран за един от заместниците на Манфред Вебер, който ще ръководи най-голямата политическа група в ЕП.

„Благодарение на убедителната ни победа на европейските избори и твърдия проевропейски курс на правителството на премиера Борисов, гласът на България ще продължи да се чува много силно в Европарламента. Успешното българско председателство на ЕС и политическото лидерство на българския еврокомисар Мария Габриел по една от най-важните теми – цифровата икономика показват, че ние сме фактор в европейската политика“, заяви още българския евродепутат в кратко видео, разпространено в социалните мрежи.

Андрей Ковачев и останалите заместници ще отговарят за ръководенето на Групата по време на пленарните заседания на Европейския парламент. Освен това те я представляват пред външни фактори и подготвят основните направления в политиката и важните решения за стратегията на Групата.

- реклама -