Адриан Андреев

Андреев получава $ 25 000 стипендия от ITF

Новата голяма надежда на българския тенис Адриан Андреев ще получи стипендия в размер на 25 000 долара. Тя идва от Международната тенис федерация (ITF) чрез Фондацията за развитие на Големия шлем (GSDF).

Андреев започва годината под №2 в световната ранглиста при юношите.  Той имаше силна 2018-а, в която спечели титлата от юношеския US Open на двойки, както и сребро на двойки от младежката олимпиада.

Той ще бъде една от звездите на изключително силното четвърто издание на Sofia Open 2019. Андреев и Димитър Кузманов получиха „уайлд кард“ за основната схема на турнира в София.

Стипендията за Андреев е като за Виктория Томова

Избирането на Адриан за престижната стипендия стана възможно благодарение на съдействието на Българска федерация по тенис. По линия на същата програма Виктория Томова получи 100 хиляди долара в рамките на три годони.

В последните години фондът за развитие на Гранд шлем държавите увеличава подкрепата си за най-обещаващите таланти от целия свят. Критериите, по които са определени тенисистите, са: възраст, класиране в ранглистата, представяне по региони и изключителен потенциал.

Фондацията за развитие на Големия шлем е създадена през 1986 г. с цел да насърчава и увеличава конкурентните възможности за развитие на различни тенис региони. С годишните вноски от четирите турнира от Големия шлем, Фондът се превърна в ефективно средство за развиване на конкурентен тенис в световен мащаб.

- реклама -