Анди Руис-младши

Анди Руис-младши е съперникът на Джошуа за 1 юни

Световният шампион по бокс в тежка категория Антъни Джошуа най-после намери съперник за мача си на 1 юни. Това ще бъде 29-годишният американец от мексикански произход Анди Руис-младши.

Джошуа трябваше да се бие с Джарел Милър в „Медисън Скуеър Гардън“, но той бе уличен в употреба на допинг. Така сблъсъкът се провали и оттогава насам промоутърът Еди Хърн търсеше усилено опонент.

Руис-младши има един опит за титла

Анди победи преди две седмици ветерана Александър Димитренко. Той има и един опит да спечели световна титла. През декември 2016-а обаче загуби от Джоузеф Паркър със съдийско решение.

Иначе Руис-младши има още 32 победи (21 с нокаут и 11 със съдийско решение). Поражението от Паркър е единственото му на професионалния ринг до момента.

Хърн: Ще има шоу и забавление

„Той ще даде всичко от себе си. Ще се забавлява на ринга. Той ще опита, дори и това да означава, че ще бъде нокаутиран. Предпочита така, отколкото да е пасивен“, обясни Хърн. „Не можем да си позволим някой, който няма да гарантира шоу. Трябва да изберем човек, който ще даде всичко от себе си“, добави промоутърът.

- реклама -