Анди Мъри знаменосец Рафаел Надал Каролина Возняжки

Анди Мъри ще е знаменосец на Великобритания в Рио

Олимпийският шампион от Лондон Анди Мъри ще бъде знаменосец на делегацията на Великобритания по време на официалното откриване на 31-те Олимпийски игри.

Шотландецът, който има на сметката си и сребърен медал от турнира на смесени двойки на последната Олимпиада, е на второ място в световната ранглиста на АТР и е сред най-популярните спортисти в родината си. „Това е невероятна чест, най-голямата в спорта. Привилегията да нося знамето е нещо, което ще помня до края на живота си и ще бъде един от върховете в кариерата ми„, сподели Мъри.

И други тенесисти ще носят знамената на държавите си

Носителят на 3 титли от Големия шлем не е единственият тенисист, който ще има честта да бъде знаменосец на церемонията на стадион „Маракана“. Бившият номер 1 в света Рафаел Надал вчера бе утвърден като знаменосец на Испания, а Каролина Вознячки ще носи флага на Дания. Световният номер 1 при мъжете Новак Джокович носи знамето на Сърбия преди 4 години в Лондон и сега западната ни съседка е избрала честта да има състезателката по спортна стрелба Ивана Максимович.

- реклама -