Анастасия Мозер: Бойко Борисов направи много по време на неговото управление

„Бойко Борисов направи много по неговото управление. И не той, а неговото управление направи неща, които чакаха да бъдат направени от години като магистралите, метрото, международните връзки. Нека не забравяме, че той определено постави България на европейската карта. С инициативата за Западните балкани доста привлече вниманието, което е важно. Успя да поддържа добри връзки с Турция, а в този момент заради миграцията това не е лесен въпрос. С нас не се е държал политически особено прилично, защото всеки път, дори и аз като съм тук, сме искали среща и той много недипломатично е отказвал да се срещнем и да поговорим„, това каза Анастасия Мозер за предаването „Събуди се“.

Анастасия Мозер е депутат в четири Народни събрания и до днес почетен председател на обединените земеделци. В ефира на НОВА ТВ легендата на българската политика коментира още, че трябва да се върне диалога в нашия политически живот, и че трябва законност, защото по думите й хората са изгубили доверие в закона.

„България има нужна от стабилност. Постоянно се правят избори, а резултатите не са толкова различни. Мен ме учуди, че в Америка повечето са гласували за Слави Трифонов. Отдавам го на слаба политическа култура. Каквото е и в България. Трябва да има хора, които гледат напред, а не назад“, каза още Мозер.

Според Анастасия Мозер президентът Румен Радев на моменти имал непочтено държание.

„Следващият президент трябва да обедини нацията, а не да я разединява. Аз се надявам, че ще се намери друг кандидат, който да не представлява заплаха за България и връщане назад, защото Румен Радев има политики, които малко се връзват с миналото, а не с европейското ни бъдеще и демократичното развитие на България“, допълни Мозер.

Почетният председател на обединените земеделци коментира и световната пандемия от COVID-19.

„Аз съм ваксинирана. Трябва да направим поне това, което зависи от нас и да покажем отговорност и към себе си, и към околните”, каза тя.

 

- реклама -