Анархисти заплашиха, че ще отровят храните в гръцки магазини

Хранителни продукти са изтеглени от супермаркети в Атина и Солун, след като в гръцки анархистки сайт били публикувани заплахи за заразяването им с отровни вещества, съобщиха днес гръцките медии.

Според съобщение на гръцката полиция службата за борба с тероризма разследва случая и се опитва да открие и арестува извършителите, които твърдят, че са инжектирали солна киселина в безалкохолни напитки, прясно мляко и наденици на три компании.

Анархистката група, наречена „Зелено-черни подпалвачи“, заявила, че възнамерява да върне заразените продукти на рафтовете в супермаркетите между 20 и 24 декември.

Като предпазна мярка гръцката Агенция за контрол на храните е предложила изтегляне на определени продукти от магазините и е призовала клиентите да не ги консумират в близките дни.

Подобни заплахи бяха отправени от анархисти и през 2013 г. и 2016 г. преди Коледните празници и хиляди продукти бяха изтеглени от супермаркетите.

Предишните разследвания не откриха отровни вещества, но въпреки това властите приемат заплахата сериозно, отбелязва вестникът.

В Германия неотдавна беше арестуван мъж, който искаше 10 млн. евро, за да не отрови бебешки храни в магазинната мрежа. Това предизвика сериозни притеснения в бундесрепубликата. Тогава полицията действително откри силно отровни продукти, които биха могли да отнемат човешки живот.

- реклама -