сода каустик

Ананиев подписва договора за първи 280 нови линейки

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев и Стоян Желев – изпълнителен директор на спечелилата конкурса за обществена поръчка фирма „София Франс Ауто“, ще подпишат в понеделник договор за доставка на първите 280 линейки по мащабния проект за модернизация на спешната медицинска помощ в България.

Договорът е за доставка, гаранционно и сервизно обслужване на 95 линейки тип С (реанимобили ), с включено медицинско оборудване и медицинска апаратура, и за 185 линейки тип В, също с включено оборудване и апаратура.

Общата стойност на проекта за развитие на спешната медицинска помощ, който беше подписан през октомври, е над 163 млн. лева, от които почти цялата сума е безвъзмездна финансова помощ от Европейския съюз. От тях над 38 млн. лева ще отидат за закупуването на общо 400 съвременни линейки с апаратура и оборудване.

Срокът за изпълнението на дейностите по реализацията на проекта е 36 месеца, или до 23 октомври 2021 година.

С част от средствата по проекта ще се осъществи строителство на нови сгради, реконструкция, ремонт, подобряване на достъпа на лица с увреждания до лечебните заведения. Това засяга 34 сгради на лечебни заведения с над 50% държавно участие в капитала, 27 центъра за спешна помощ и разкритите към тях 170 филиала и 6 изнесени екипа.

- реклама -