Интересни и познати личности в надпревара за кметските постове

Ако в София битката е ясна. Тя ще е между кандидатът на ГЕРБ Йорданка Фандъкова и независимия кандидат Мая Манолова. Въпреки това и в столицата ще има интрига с кандидатите след като и осъдени лица ще се борят за поста.

Осъдената на първа инстанция Иванчева излиза навън да събира подписи за изборите

Осъдената за рекорден подкуп бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева ще участва в местните избори. За това се похвали тя самата във Фейсбук.

Чакащата решение от по-горните съдебни инстанции кандидат-кметица на София официално е под домашен арест. Получила е обаче разрешение от магистратите да излиза по няколко часа всеки ден, за да събира нужните ѝ подписи за регистрацията в ЦИК.

Иванчева ще опита и на тези избори, защото на евровота доказа, че има доста хора, които я подкрепят, а и е повод да забави влизане на присъдата й от 20 години в сила.

На други места в страната излизат нови в политиката, но познати личности за кметските постове. Кои са те и защо се включват в надпреварата?

Журналистът Илиян Велков ще се бори за районен кмет в Пловдив

Журналистът от „Господари на ефира“ Илиян Велков ще се бори за кмет на район Южен в Пловдив като независим. Велков твърди, че го прави заради Кючюка и заради това, че е отрасъл там.

Милко Калайджиев е номиниран за кмет на Свиленград

Попфолк певецът Милко Калайджиев е номиниран за кмет на Свиленград. 67-годишният музикант е предложение на общинската организация на ДПС и е утвърден от областния съвет на партията. Защо певецът ще се впусне в политиката не стана ясно.

Весела Лечева ще се бори за Велико Търново

Във Велико Търново шампионката по стрелба и бивш спортен министър Весела Лечева, която е и един от най-заможните български политици, вероятно ще се изправи срещу един от най-успешните кметове на ГЕРБ Даниел Панов.

Тя се е регистрирала като жител на Велико Търново преди месеци. Лечева, която е кума на Мая Манолова и Ангел Найденов, тръгва по същия път с омбудсмана. С популярните две лица БСП ще опита да спечели както старата столица, където от 20 години не е имало червен кмет, така и новата.

Тепърва ще излизат още и още интересни личности, които ще мерят сили на местно ниво.

- реклама -