извинения
сн. БГНЕС

Американци се извиняват на Русия за нелепите изявления на Байдън

Руският посланик Анатолий Антонов благодари на американските граждани, изпратили писма до посолството в подкрепа на приятелските отношения между страните. Според него американците се извиняват за нелепите изказвания, направени наскоро от Вашингтон до Москва.

„Бих искал да изкажа най-дълбоката си благодарност на гражданите на Съединените щати, които изпратиха писма до посолството в подкрепа на развитието на приятелски отношения между Русия и Съединените щати. Мнозина изразиха несъгласието си и се извиниха за прибързаните изявления, направени наскоро от Вашингтон до Руската федерация“, гласи изявлението на ръководителя на руската дипломатическа мисия, публикувано на страницата на посолството във Facebook.

„Дълбоко съм трогнат от загрижената и активна позиция на обикновените американци, които разбират, че диалогът между държавите трябва да се основава на взаимно уважение и равенство. Този подход на американските граждани показва, че потенциалът за нормализиране на връзките между руския и американския народ остава”, убеден е Антонов.

„Изразявам надежда, че администрацията ще се вслуша в гласовете на избирателите и ще спре хода на по-нататъшния крах на и без това прекалено конфронтационните отношения“, добави дипломатът. По-рано президентът на САЩ Джо Байдън заяви в интервю за телевизия ABC, че руското ръководство ще трябва да „плати цената“ във връзка с предполагаемите опити на Москва да се намеси в американските избори. Освен това Байдън отговори утвърдително на въпрос дали смята руския лидер Владимир Путин за „убиец“.

- реклама -