приятели

Американско училище забранява на учениците да имат най-добри приятели

Родители на ученици от подготвителното училище Pentucket Wokshop Preschool в Джорджтаун, Масачузетс са възмутени, след като на децата е забранено да наричат съучениците си „най-добри приятели“.

Кристин Хартуел, майката на 4-годишната Джулия, забелязва промяна в настроението на дъщеря си и когато я пита какво не е наред, научава, че учителка не позволява на момиченцето да класифицира никой от съучениците си като най-добър приятел.

приятели

Това накарало Джулия да се чувства тъжна и да се страхува да има най-добър приятел, дори и извън училище.

Изненадана от „скандалната“ и „глупава“ новина, както я определя тя, Кристин започва да търси наредба в училищния правилник, която да забранява подобно нещо на ученици. Не открива такава.

приятели

Следващата реакция на майката, разбира се, е да потърси отговор от директора на Pentucket Workshop Preschool. Но вместо да успокои тревогите си, Кристин получава отговор, че училището въвежда тази политика след проведено проучване, което установява, че обръщението „най-добър приятел“ може да бъде болезнено.

Част от отговора гласи: 

„Нашият опит (който обхваща десетилетия) установява, че използването на понятието „най-добър приятел“ може да накара останалите деца да се чувстват изключени от колектива, което от своя страна води може да доведе до образуването на клики или аутсайдери“.

приятели

Това не е първият път, в който училище се опитва да забрани употребата на понятието, или поне да подкрепи идеята. През 2013 г. Бен Томас, директорът на подготвително училище, споделя, че със сигурност би одобрил политика, според която децата трябва да имат много добри приятели, а не един най-добър. Според него „тези обсебващи приятелства се отразяват зле на децата, оставени извън тях, а болката се равнява на физически тормоз“.

приятели

Кристин Хартуел споделя, че иска дъщеря й да има нормален и свободен живот в подготвителното училище и че е решила да я премести в друга образователна институция.

Източник: Independent

- реклама -