Тръмп

Американските звезди отказват да пеят на клетвата на Тръмп

Екипът на новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп изпитва сериозни затруднения при организацията по церемонията за встъпването му в длъжност. Причината – не могат да намерят популярни певци, които да участват в инагурацията на милиардера.

Той трябва да се закълне като 45-тия президент на САЩ на 20 януари 2017-та.

Тръмп вече е получил отказ от дузина изпълнители, сред които са Елтън Джон, Джъстин Тимбърлейк, Селин Дион, Бруно Марс и Кати Пери. В Съединените щати е традиция клетвата на държавния глава да бъде съпроводена с музикална програма.

Милиардерът лично поканил Андреа Бочели на инагурацията

General Debate of the 71st Session of the United Nations General Assembly

Първоначално когато се видели на негов концерт в Медисън Скуеър Гардън този месец, тенорът се съгласил да пее на церемонията. В последствие обаче отклонил поканата, след като започнал да получава критики от свои почитатели.

Най-честата причина за отказа била заради опасения, че това може да не се понрави на феновете на звездите и да се отрази негативно на публичния им образ.

Тръмп не е в добри отношения със шоубизнеса

Повечето американски звезди подкрепяха кампанията на Хилъри Клинтън, като мнозина дори имаха концерти и изяви, за да събират средства за нейната кампания. Освен това, добре известният с пиперливите си коментари Доналд Тръмп често се изказва не особено ласкаво по адрес на някои от тях.

Наскоро той се срещна с Кание Уест, който е съпруг на Ким Кардашиян. От бъдещата държавна администрация обаче не са поканили рапъра, тъй като смятат, че музикалния му стил не подхожда на церемонията.

US Presidential inauguration

От друга страна Обама поддържаше изключително добри отношения със света на шоубизнеса. На двете му инагурации изпълнителните с охота приемаха участия – сред тях бяха Арета Франклин, Бионсе, Марая Кери, Алиша Кийс и Стиви Уондър.

- реклама -