АстраЗенека, ваксина, САЩ
сн. БГНЕС

Американските здравни власти: „АстраЗенека“ може да е представила непълни данни за ваксината

„АстраЗенека” може да е предоставила непълни данни за ефикасността на нейната ваксина срещу коронавирус от клиничните изпитания в САЩ.

Това съобщиха американските здравни власти, предаде „Ройтерс“.

Техните притеснения поставят под въпрос дали британската фармацевтична компания ще получи одобрение за използване на нейната ваксина в САЩ, както се очакваше това да стане през следващите седмици.

Съобщението на американските здравни власти идва само ден след като фармацевтичната компания обяви, че ваксината ѝ е 79% ефективна срещу COVID-19.

„Независимият борд за наблюдение на безопасността на данните обаче изрази притеснение, че „АстраЗенека“ може да е включила остаряла информация от това клинично изпитване, която да дава непълна представа за ефикасността на ваксината“.

Това казват от Американският национален институт по алергиите и инфекциозните заболявания.

„Ние настояваме компанията да работи с Независимия борд за наблюдение на безопасността на данните, за да прегледат резултатите за ефикасността на ваксината и да предоставят точни и съвременни данни, които да бъдат достъпни за обществеността възможно най-бързо“, се казва в позицията на Американския национален институт по алергиите и инфекциозните заболявания, ръководен от д-р Антъни Фаучи.

Той обяви, че по време на клиничните тестове в САЩ с ваксината на „АстраЗенека” не са регистрирани случаи на образуване на кръвни съсиреци.

- реклама -