Американски промоутър е арестуван за присвояване на средства за благотворителен концерт в България

Американски промоутър е арестуван по подозрения, че е присвоил 750 000 долара, предвидени за благотворителен концерт за бездомни деца в България, предаде Асошиейтед прес, като се позова на прокуратурата. Робин Ди Маджо, барабанист и бивш музикален директор на ООН и на музикално шоу, може да бъде обвинен във финансова измама.

Ди Маджо получил 750 000 долара, след като се съгласил да помогне на фондация „Мир за теб, мир за мен“ да организира благотворителен концерт в България. Вместо да преведе парите на музиканти, той ги изхарчил за лични нужди и за да купи къща на бившата си съпруга. Ако бъде признат за виновен, Ди Маджо може да бъде осъден на до 20 години затвор. В кариерата си на барабанист той е участвал в записването на албуми на Пол Саймън и Даяна Рос, отбелязва Асошиейтед прес.

Скандалът стана преди две години, когато фондация „Мир за теб, мир за мен“ обяви, че в концерта ще участват Мик Джагър, Джони Деп и куп други знаменитости, но скоро след това обяви, че концертът няма да се състои, защото американският промоутър не спазил уговорките.

Информацията е на БТА.

- реклама -