Игра на тронове

Американски професор разкри на какво ни учи „Игра на тронове“

Сериалът „Игра на тронове“ може да послужи като добър пример за студентите, които усвояват професията мениджър, каза Брус Крейвън, програмен директор на обучението по мениджмънт в Колумбийския университет в Ню Йорк.

В продължение на пет години Крейвън успешно използва примери от „Игра на тронове“ в курса си за студенти, дипломиращи се с престижната магистърска степен по бизнес администрация. Той също така е написал книгата „Спечели или умри: Тайните на лидерството в „Игра на тронове“, съобщава РИА Новости.

„Това е страхотно шоу и достига до хората точно защото залозите са високи – хората или печелят, или умират. Животът ни също е напрегнат – може би в него няма дракони и мечове, но има конкуренция и предизвикателства. Игри на тронове „как да станем по-добри лидери и по-силни личности, както и как да подкрепяме тези, които обичаме“, каза Крейвън.

„Въпреки, че в шоуто се случват ужасни събития и насилие, то все още ни учи колко е важно човек да излезе напред и да се посвети на обществото, семейството и колегите си”, добави експертът.

В книгата си Крейвън описва различните „уроци по лидерство“ сред героите на хитовия сериал.

Той също така смята, че насилието в поредицата, което критикуват редица зрители, се оправдава с необходимостта на сюжета.

„Да, шоуто е пълно с насилие, но творбите на Уилям Шекспир са също толкова пълни с насилие,“ обясни той. Така, според Крейвън, сцената на ослепяването на Оберин Мартел в „Игра на тронове“ наподобява сцената на ослепяването на крал Лир.

- реклама -