конгресмен

Американски конгресмен е прострелян на бейзболно игрище – СНИМКИ

Американски конгресмен прострелян на бейзболно игрище

Неизвестен престъпник откри огън срещу група хора, между които е бил и координаторът на парламентарната група на републиканците в камарата на представителите на американския Конгрес Стив Скализ, съобщи телевизия „Фокс нюз”.

По информация на медията, сред пострадалите може да са и помощниците му.

Простреляният конгресмен Стив Скализ

Стрелбата е избухнала по време на проява на камарата на представителите в щата Вирджиния.

Телевизия Си Би Ес предаде, че инцидентът е станал на бейзболно игрище. АФП съобщи, че за произшествието е сигнализирал колега на простреляния конгресмен.

За случилото се е бил информиран и президентът Доналд Тръмп.

По-късно стана ясно, че е заловен мъжът, който простреля високопоставения американски конгресмен републиканец Стив Скализ и още трима души на бейзболно игрище във вашингтонското предградие Александрия, съобщи полицията в „Туитър”.

Конгресменът републиканец Мо Брукс каза за Си Ен Ен, че Скализ е прострелян в бедрото, а поне двама полицаи и служител в Конгреса също са ранени.

Скализ не бил в състояние да ходи и успял да изпълзи извън игралното поле, за да се спаси от стрелеца докато стрелбата продължавала, каза Брукс.

Конгресменът е координатор на парламентарната група на републиканците в камарата на представителите на американския Конгрес.

- реклама -