Люк Ейкинс скок без парашут
Снимка: Люк Ейкинс, Facebook

Американец скача от 7,6 хиляди метра без парашут

Американец ще скочи от 7,6 хиляди метра без парашут или други обезопасителни приспособления. Екстремният парашутист Люк Ейкинс има зад гърба си повече от 18 хиляди скока.

Идеята е, че Ейкинс трябва да се приземи в мрежа, издигната на височина колкото 20-етажна сграда на футболно игрище. По време на изпитанията на съобържението беше хвърлен манекен, за да се достигне оптималната степен на напрежение, така че призимяването да не е твърде силно, а отскокът – твърде висок. По време на тестовете един от 91-килограмовите манекени скъса мрежата и се разби на зелята.

Можете да видите изпитанията тук

Разбира се, номерът, който още никой в света не е пробвал, ще бъде излъчван пряко в ефира на FOX, тази нощ в 3:00 часа българско време. Очаква се да продължи около един час.

На земята Ейкинс ще бъде очакван от съпругата си, която също се занимава с парашутизъм и четиригодишният им син.

Идеята на експеримента

Както съобщава Associated Press, идеята за скока са дали на Люк Ейкинс от Холивуд. Самият той е тренирал много каскадьори и сам изпълнява няколко каскади във филма „Железният човек 3“. Отначало идеята е отхвърлена като безумна. Въпреки това, както признава самият Ейкинс, тя не можела да му излезе от главата.

„Този опит доказва, че сме способни да правим това, което ни се струва невъзможно, докато не опитаме“, обяви Ейкинс.

- реклама -