Амбър Ръд разрешителни за работа

Амбър Ръд: Смятам, че сме заловили всички основни извършители на нападението в Лондон

Британският министър на вътрешните работи Амбър Ръд заяви, че Общият център за анализ на тероризма в страната е решил да не повдига равнищата на терористичната заплаха

Тя добави, че е слабо вероятно на свобода да са останали други извършители на терористичния акт в Лондон, предаде Амбър Ръд.

„Не вярваме, че има допълнителни елементи, които може да са извършили нападението от миналата нощ. Общият център е преценил, че няма нужда равнището на терористично нападение да се вдигне на „критично“. Ние не можем да сме 100% сигурни. Полицията все още продължава операцията си. Но Общият център щеше да го повдигне, ако имаше още хора. Оставаме на равнище „сериозно“. Защото смятаме, че сме заловили всички основни извършители“, посочи Амбър Ръд.

Нападателите вероятно са „радикални ислямски терористи“, допълни тя.

„Както заяви премиерът, ние сме убедени, че те са били радикални ислямски терористи. Това личи от начина, по който са били надъхани. И ние сме длъжни да открием повече откъде идва тази радикализация“, посочи Ръд за телевизия Ай Ти Ви. Тя отказа да съобщи дали извършителите на атаката са били известни на властите преди това. „Операцията продължава. И ние откриваме повече факти за това кои са били тримата“.

Вътрешният министър каза също, че няма данни атаката в Лондон да е свързана със самоубийствения атентат на 22 май на концерт в Манчестър, при който бяха убити 22 души. „Смятаме, че е това е малко вероятно. По-скоро изглежда, че няма връзка, но засега не можем да я изключим напълно“.

Ръд добави, че на днешното заседание на кабинета за сигурност „Кобра“ не е било обсъждано предприемане на повече действия в Близкия изток

Вътрешният министър на Великобритания заяви, че е необходимо международно споразумение, за да бъдат накарани интернет компаниите да отстраняват радикалното съдържание.

Телевизия Скайнюз съобщи за полицейска операция на адрес в района Баркинг в източен Лондон. На кадри, снимани от въздуха, се вижда полицейски кордон около жилищен блок и паркирана отпред линейка, предаде Ройтерс.

Няма потвърждение от полицията за операцията и засега не е ясно дали е свързана със снощното нападение, при което бяха убити 7 души.

- реклама -