Дания
Странният отбор на Дания. На задния ред отляво на дясно: Кристофер Хаах, Кристиан Банис, Каспер Кемпел, Даниел Нилсен, Николай Йохансен, Кристиан Офенберг. Пред тях: Мадс Бертелсен, Оскар Хойбю, Симон Воленсен, Расмус Годен, Расмус Йохансон

Алтернативният тим на Дания падна малко в Словакия – СНИМКИ

Алтернативният отбор на Дания изигра контролата със Словакия и загуби с неочаквано малко – само 0:3. Заради спор между федерацията и играчите относно комерсиалните права на футболистите, тимът беше доста палав.

В него няма футболисти от първите две дивизии в страната, както и такива, които играят в чужбина. За сметка на това в него присъстваха продавач, студент и интернет звезда. Както и някои играчи от тима по футзал на страната – петима, които играха срещу Гренландия през май.

Словакия - Дания
Офенберг овладява пред Роберт Мазан
Странните герои на Дания

Офенберг, който водеше атаката в сряда, е продавач на половин работен ден. И играе в третодивизионния Аварта, като има пет гола в шест срещи до момента. Десният бек Воленсен е студент и играе в петото ниво на местния футбол. Йохансон се подвизава в трета дивизия, но интернет звезда в полето на фрийстайл футбола.

Словакия - Дания
Юрай Кучка чисти пред Воленсен

Треньор на отбора пък бе Джон Йенсен. Шампионът от Евро ’92 замества титулярите Аге Харейде и Йон Дал Томасон. Причината федерацията реши, че не може селекционерът да води отбор, който не е подбрал.

Дания - Словакия
Джон Йенсен обяснява нещо на Адам Фогт
Словакия се ориентира бързо

Само за сравнение – за Словакия на терена бяха звезди като Мартин Шкъртел и Марек Хамшик. Тимът на домакините си свърши бързо работата с два гола на Адам Немец и Алберт Руснак. Автогол на резервата Адам Фогт – играч по футзал – оформи крайното 3:0. Дания записа само един точен удар и владееше топката в 27% от времето. Вратарят Хаах обаче спаси 7 от 10-те точни удара към него.

Дания - Словакия
Хаах спасява удар на Вайс
Наказание от УЕФА

Следващият мач на Дания е срещу Уелс в неделя в Орхус. Федерацията обаче не може да откаже двубоя, защото иначе ще последва наказание от УЕФА. Женският отбор на Дания бойкотира квалификация срещу Швеция през миналата есен. Евроцентралата не изхвърли датчанките, а само присъди служебна победа на шведките и глоба от 20 000 евро. Ако обаче отбор на Дания не играе в някой мач в следващите четири години, страната ще бъде изхвърлена от турнирите под егидата на УЕФА.

 

- реклама -