пропастта аутопсията

Алпинисти ще вадят тялото на Кристиян от пропастта, самоубийство е най-вероятната версия

Алпинисти ще вадят тялото на 16-годишния Кристиян, който бе намерен днес мъртъв в района на Триград, информират от ОД на МВР- Смолян.

Трупът е в недостъпна местност, а до пропастта не може да се стигне пеша.

Тялото на 16-годишния Кристиян е открито към 14 ч. от неговия баща, който продължи да търси сина си и след като издирването му беше прекратено.

Момчето бе в неизвестност от 9 юли, когато изчезна след като удари с автомобил четирима пешеходци край Триград.

Кристиян вероятно се е самоубил, скачайки от скалата, предполага кметът на селото Цветан Славков, цитиран от БТА.

Екип разследващи полицаи извършват оглед на мястото, където е намерен трупът. След приключване на огледа, алпинисти ще пристъпят към изваждане на тялото.

Според първоначални данни момчето е паднало или е скочило от около 120-метрова скала. Предстои да бъде извършена и аутопсия, уточняват от полицията.

Районът, в който е намерено тялото, не е обходен при издирването, тъй като е недостъпен, обясняват от кметството. От полицията информират, че трупът очевидно е в тази пропаст от дни, вероятно още от нощта на пътния инцидент.

Фаталната катастрофа стана около десет минути след полунощ на 9 юли. Кристиян, който няма шофьорска книжка, блъсна с колата на баща си четирима пешеходци край Триград.

След катастрофата младежът избяга, в контейнер за смет в околността бе намерен изхвърлен неговият таблет.

Заедно с Кристиян в колата е пътувало и момиче. Младежът е ученик от София, а през ваканцията бе при баба си в Триград. Близки на семейството предполагат, че момчето се е самоубило след преживения шок.

- реклама -