Ричард Алибегов, ресторантьори, мерки, ток

Алибегов: Работим със 70% спад при 100% разходи, имаме нужда от помощ

Няма как да вдигнем с много цените в ресторантите. Работим със 70% спад при 100% разходи. Държавната помощ я няма никаква. Това заяви председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов пред Нова телевизия.

Той отчете, че за момента има слаб интерес към резервациите за Нова година, но се надява тенденцията да се промени след 15-и декември.

Надяваме се да проведем разговори с новото правителство, защото се нуждаем от много спешен пакет от антикризисни мерки, призова Алибегов.

По отношение на зеления сертификат той поясни, че от бизнеса са го избрали пред варианта от пълен локдаун, но при определени условия, които обаче не били спазени.

,,В този смисъл зеленият сертификат навреди изключително много на нашия бранш“, каза той.

Алибегов не спести критиките си по адрес на народните представители, които в крайна сметка решиха да не използват зелен сертификат в Народното събрание.

Тези хора започнаха да се карат дали да ходят или да не ходят със сертификат, докато ние изгубихме много работна ръка. Ако в понеделник не почнат да ходят в парламента със сертификат, да бъдат отменени за всички. В момента с тези изявления се нанесе огромна щета на ваксинационния процес, заяви накрая той.

- реклама -