Ален Делон

Ален Делон разкри защо е благодарен на жените

Алeн Делон: Жените ме обичаха – ако не бях актьор, щях да бъда жиголо

Един от най-големите френски актьори, Ален Делон, шеговито заяви, че вероятно би работил като жиголо, ако не беше станал актьор.

В интервю за „Монд“ Делон заяви, че е избрал да играе благодарение на жените.

„Те ме накараха да се занимавам с актьорско майсторство. Жените направиха това, отдаваха ми се и се влюбваха в мен. Когато бях млад, просто исках да виждам в очите на жените, че съм най-красивият, най-големият, най-силният и така станах актьор“, сподели актьорът, който през ноември става на 83.

Той добави, че след завръщането си от войната в Индокитай през 1956 г. е бил много желан от жените и че се е виждал с няколко жени в различни квартали на Париж.

Ален заяви, че възнамерява да се оттегли от актьорството, за да „не записва още един филм, който би бил излишен“, но добави, че съжалява, че не е снимал филм с жена режисьор.

„Не искам да правя нищо, което би било излишно. Вече имам изключителна кариера“ – заключи Делон, обяснявайки, че всички режисьори, с които е снимал са вече покойници и че трябва да се появи сценарий, който напълно да го въодушеви, за да го накара отново да заснима.

Въпреки че през последните години популярността на Делон спадна заради изблици на арогантност, повечето французи, въпреки че го смятат за мегаломан, признават, че той е един от най-големите френски актьори на всички времена.

- реклама -