Александър Урумов: Моето име не е било изричано във връзка със скандала в Сливен

Директорът на пресцентъра на Министерството на отбраната Александър Урумов, чието име беше замесено в истерията с прибиране на ученици от училища в Сливен, заяви, че информацията за съпричастността му към случая е базирана на слухове.

„Стига се до сюрреалистични измерения на подобни слухове. Моето име не е било изричано, било е казано „служител на пресцентъра на Министерството на отбраната“., заяви урумов в сутрешния блок на Нова ТВ.

Като началник на пресцентъра, разбира се, че нося отговорността. Телефонът ми не е сменян от повече от 10 години. Готов съм да предоставя всички мои комуникационни канали – Уотсап, Вайбър, двата ми профила във Фейсбук, за да бъде извършена проверка“, каза Урумов.

„Дълбокото ми убеждение е, че мястото на учениците е в училище. Познавам колегите си и съм убеден, че никой не участва. Но когато се каже А, редно е да се каже и Б, и Ю, и Я. Нека се направят проверките и ако се установи, че няма нищо такова, че никой от пресцентъра на Министерството на отбраната не е допринесъл за това нещо, не е ли редно да последва извинение„, посочи Николай Урумов.

Урумов подозира, че имено му е намесено в скандала заради категоричната му позиция срещу Истанбулската конвенция и „всякакъв род джендър политики“.

- реклама -