Александър Симов Александър Симов, БСП, напуснали депутати

Александър Симов: Шестимата, напуснали БСП, не са признак на разпад

„Шестимата, напуснали БСП, не са признак за разпад.

Това е краят на един процес, който тече отдавна в партията. Щеше да е разпад, ако след напускането им заедно с тях се изместват десетки организации и има вълна от членове, които искат да последват техните идеи”.

Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България“ Александър Симов за Нова телевизия.

„Не е нужно аз да давам оценката на Валери Жаблянов и Красимир Янков. Дадоха им я членовете на БСП. За Жаблянов гласуваха 760 гласа, Янков взе 1 117 гласа в национален мащаб. Смятам, че хората, гласували за тях не одобряват тяхното поведение в момента”, каза още той в студиото на „Здравей, България”.

По думите му напускането на депутатите не е продукт на политически разногласия, а на наранено его. „Защо не напуснаха БСП преди Конгреса или два месеца по-рано?”, запита Симов.

„Не си представям Националния съвет на БСП като Камара на лордовете, в която някой има абонамент за място до живот. Той е динамична структура, която се променя спрямо изискванията на времето. Сега са преценили, че Станишев няма място там. Това не означава, че някой е изключил Станишев или му е забранил да води политически живот”, коментира още той.

Според него Корнелия Нинова и нейният екип отчаяно се опитват да върнат партията към нейните леви корени. „Същевременно обаче част от хората започнаха да пищят, че БСП одеснявала. В кое точно? Когато не искаме болниците да са търговски дружества ли? Имаме редица леви идеи, които предлагаме”, добави Александър Симов.

 

- реклама -