Александър Симов: Петков и Василев имат потенциал за партийни лидери, ДБ са под заплаха

В тази ситуация е възможен само експертен кабинет, само тази формула може да предизвика съгласие“, обяви в „Лице в лице“ Александър Симов от БСП, които ще се опитат да реализират правителство с третия проучвателен мандат. Относно кой ще бъде предложен за премиер в едно евентуално правителство, Симов коментира, че трябва да се търси надпартийна фигура, но не каза конкретни имена.

„Отговорността е тежка. Трети, последен опит за мандат и на нас се пада голямата задача да се опитаме да съставим работещ кабинет“, каза Симов. Според него левицата е единствената партия, която може и продължава да води диалог с всички останали и е било логично мандатът да отиде именно при тях.

„Гласуването на бюджета показа, че мнозинство може да има, когато трябва да се свърши конкретна работа. Нашата задача е да видим възможно ли е да се случи това“, каза още Симов.

На въпрос дали БСП би поканила министри от служебния кабинет в своето проектоправителство, Симов изреди имената на Янаки Стоилов, Бойко Рашков, Асен Василев, Кирил Петков и Николай Денков, като фигури, които той лично би поканил.

„Петков и Василев имат потенциал за бъдещи партийни лидери, „Демократична България“ са поставени под голяма заплаха“, каза Симов.

„Още е рано да говорим кой ще е отговорен ако не съставим кабинет. Има време за здрав разум, не може да се живее безкрайно в лудост и схеми, и в политически маневри. Трябва да се създаде управление, което да посрещне предизвикателствата“, смята Симов.

- реклама -