Александър Симов: Бащата на Терзиев е празнувал 9 септември, а той бичи статуси срещу комунизма

Бащата на Васил Терзиев е празнувал 9 септември, а той бичи статуси срещу комунизма.

Така членът на Националния съвет на БСП Александър Симов отговори във Фейсбук на Васил Терзиев, кандидат на ПП – ДБ и „Спаси София“ за кмет на столицата.

Терзиев написа, че 9 септември 1944 г. не бива да се забравя, защото „тогава стремителното развитие на България е прерязано, елитът на страната – заличен, и свободните граждани стават жертви на един тоталитарен режим, който ги лишава от основни свободи, от възможност да виждат света, да се променят и развиват.“

„Темата за комунизма е отворената кървяща рана на младия милионер и не знам защо му е да скача с двата крака в тази кална локва.
Дядо му е празнувал 9 септември.
Баща му го е отбелязвал.
Чичо му е ходил на манифестации.
Целият род на майка му също.
При това са били убедени, вярвали са, били са ентусиасти“, пише в отговор на тази декларация Симов.

„Най-накрая дори и да спечели тези шибани избори за какво ще му е победата – в него вече не е останал грам морален заряд“, продължава бившият червен депутат.

И добавя:

„Най-мракобесните антикомунисти в историята на прехода имат пряк произход от най-тежката червена номенклатура. Само в България е възможно да излезеш от апартамента, голям колкото футболно игрище на баща ти, разположен на пъпа на Докторската градина и да отидеш до „Дневник“, за да си вземеш хонорара за поредното есе срещу комунизма. Това е моралната катастрофа на България, защото десницата ни не просто я няма, тя е фалшива в своя зародиш, това е гримираната хардкор номенклатура, която поиска да запази господстващите си политически и икономически позиции като се пребоядиса публично и истеряса антикомунистически.
И днес вече същите тези номинират кандидат като самите тях. Изцяло от тяхната порода.“

- реклама -