Александър Ненков

Александър Ненков, ГЕРБ: Опростихме дълговете на вероизповеданията за да има разбирателство между етносите

„Безспорно не е дисциплиниращо когато държавата опрощава дългове, независимо на кой. Но, това е в следствие на един продължителен диалог, два КСНС при президента по темата, с които се търсеше начин всички вероизповедания да бъдат максимално независими от външни фактори.“

Това коментира в предаването „Европа сутрин“ по ТВ Европа Александър Ненков, народен представител от ГЕРБ по повод последните промени в Закона за вероизповеданията.

Идеята е всички вероизповедания да бъдат на равни начала

„И тъй като парламента търси вариант кои и каква субсидия да получава от държавата, специално за мюфтийсвото тези пари се оказа, че моментално ще отидат за покриване на задълженията им към НАП“, обясни Ненков необходимостта от опрощаване на задълженията.

Депутатът беше категоричен, че с въпросните дългове от 8 млн. държавата няма да стане по-богата, но е път към разбирателството между отделните етноси и религии.

„Аз не искам сега да казвам, че от опрощаването на тези пари зависи националната ни сигурност, да правим жест към мюфтийството. БСП бяха на този КСНС, Нинова беше и те застанаха зад този вариант, а сега се извъртяха“, коментира критиките на опозицията Александър Ненков.

Той обясни, че не е очаквал от патриотите да подкрепят нещо, което е пряко свързано с ДПС, затова и не бил учуден от поведението на коалиционните партньори на ГЕРБ при вчерашното гласуване.

И още – има ли сделка между ГЕРБ и ДПС за Изборния кодекс? Цялото интервю с Александър Ненков гледайте тук:

 

- реклама -