Александър Методиев все още не се е отказал от имунитета си

Народният представител Александър Методиев все още не се е отказал от имунитета си. Това стана ясно от думите на председателя на парламента Цецка Цачева.

Цачева уведоми депутатите, че главният прокурор Сотир Цацаров е внесъл искане за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Александър Методиев.

„Уведомила съм Александър Методиев за искането и възможността да се запознае с искането. Народното събрание ще се произнесе по искането на главния прокурор, ако дотогава не е постъпило писмено съгласие от народния представител”, обясни още Цачева.

Вчера главният прокурор Сотир Цацаров внесе в Народното събрание искане за снемане имунитета на народния представител от ДПС Александър Методиев заради нарушение на пътя и закана да „уволнява“ полицаи, спрели бус с негови „негови хора“ – футболният отбор на ромите от Самоков.

При извършена от прокурор от Софийска градска прокуратура предварителна проверка са събрани данни за това, че на 1 май тази година в Костенец Александър Методиев е извършил две престъпления от общ характер – противозаконно пречене на орган на властта да изпълни задълженията си, при условията на продължавано престъпление и хулиганство.

- реклама -