Александър Йорданов, СДС, резолюция, протести

Александър Йорданов: СДС ще търси обединение с партиите, членове на ЕНП

СДС ще търси обединение на идеологическа основа с партиите, членове на ЕНП, като вече се водят разговори с ГЕРБ за обединение на предстоящите избори.

Това стана ясно след Националния съвет на СДС, който се проведе в Русе, предаде БНР.

Четири са основните точки, по които СДС ще търси патртньори на предстоящите редовни избори. Това са членството на страната ни в НАТО и Европейския съюз и приемане на еврото, продължаване на европейската и атлантическа интеграция, увеличаване на доходите на гражданите чрез ускорен икономически растеж и реформи в стратегическите сектори – здравеопазване, правосъдие и образование. Това обяви лидерът на СДС Румен Христов.

По отношение на протестите евродепутатът Александър Йорданов каза:

„Няма такова нещо. Всичко е нормално в България! А че протестират 100-200 души, ами нека си протестират. Това е нормално. Нали ги видяхме снощи пред Българска национална телевизия. Абсолютни простаци бяха това, а не протестиращи. И трябва да се наричат нещата с истинските имена! Това са лумпени“.

Той направи анализ и на резолюцията на Европейския парламент като я обяви за „пасквил“ и обясни поведението на евродепутатите така.

„Мнението на политиците е винаги партийно определено. Политикът служи най-напред на своята партия, а не на държавата или на нещо друго. Да не се заблуждавате в това отношение.Той иначе защо влиза партии?“

Тук е важно да се каже, че практически в парламента се реализира ляволиберален комплот срещу нашата страна. За пореден път се видя, че в ЕП България няма приятели в лицето на социалисти, зелени, либерали и комунисти.

За първи път виждам как. И го казвам това, защото само преди няма и 10 дни излезе докладът на ЕК за върховенството на закона в България, който доклад даде наистина обективна, професионално изготвена от професионалисти и експерти оценка, която всички определиха, включително и тук в ЕП като обективна и балансирана оценка за България. Докато оценката, която дадоха социалисти, зелени, либерали и комунисти, плюс вече казах Радан Кънев от ДБ е клеветническа оценка за нашата страна“, коментира Йорданов пред Фокус.

„И къде всъщност е проблемът? Проблемът е в това, че ако оставим дори този въпрос, че резолюцията няма задължителен характер, тя не ни задължава като държава с нищо, а това трябва добре да се разбира, дори да оставим този въпрос, тук става дума за това, че в бъдеще време, след година, след две, след три, когато се приемат други документи по различни въпроси, други документи, свързани с България от ЕП, тази резолюция винаги ще се сочи и ще се цитира като приет някога документ.

- реклама -