Кадър: БТВ

Александър Дунчев, ПП: Уволняват много директори на горски стопанства от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти

В момента са на улицата много директори на горски стопанства от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти. Това каза народният представител от ПГ на „Продължаваме промяната“ Александър Дунчев от трибуната на Народното събрание в процедура по начина на водене.

„Ние от „Продължаваме промяната“ сме доста млади депутати, тепърва се учим как да използваме инструментариума на Народното събрание, виждате, че тестваме иновации и нови подходи в защита на демокрацията и прават на всички ни. По отношение на парламентарния контрол искам да се обърна към председателя за съдействие“, каза Дунчев. Той заяви, че вече един месец не е получил и един документ от министъра на земеделието.

 

„Освен всичко друго ви моля за съдействие да говорите с министъра и да ги даде тези прословути имена на всички кадрови промени в държавните гори“, каза още Дунчев. Той поиска министърът да бъде изслушан в Комисията по земеделие, вместо да се спори по медиите.

„Моля ви за съдействие, да събере тези имена, да вземе документите, с които се уволняват и назначават служители, включително много директори от ГЕРБ, които са фантастични професионалисти, абсолютно безупречни и в момента са на улицата. Няма да споменавам имена“, каза още Дунчев.

Председателят на Народното събрание Никола Минчев обяви, че ще съдейства на Александър Дунчев.

Източник: ДарикНюз

- реклама -