Александър Дунчев напусна „Промяната“

„Пожелах днес успех на колегите от Промяната на изборите, като официално се оттеглих от партията. Причината е проста. До скоро имах съмнение, но вече съм 100% убеден, че зелените каузи не са нито силата, нито сред приоритетите на Промяната.“ Това написа Александър Дунчев в своя фейсбук профил.

„Загубихме една година да се надлъгваме. И за да се убедите сами бих искал да Ви споделя кратък обзор на всички невероятни усилия, успехи и драми, които от 15 г. споделяме със стотици лесовъди, доброволци, природозащитници и журналисти в защита на Зелената кауза за опазването на българските гори. Една кауза, която не успях да кача на кораба на Промяната, но кауза, която се надявам с Вашата помощ и с общи усилия да продължим да гоним до пълен успех.“

Скандалът между „Продължаваме промяната“ и бившият им депутат започна, след като Александър Дунчев обяви във фейсбук с гневен пост, че структурата в София-област не приема водач на листата при тях да е от “Демократична България” и обвини ръководството в измяна и задкулисие. Той призова коалицията или да си ревизира решението и да върнат лидерството в София-област на ПП, или да си търсят други хора и други кандидати. Според Дунчев ПП и ДБ пресъздават порочни модели от управлението на ГЕРБ и ще се превърнат в повторение на партията, срещу която са се борили.

- реклама -