Алекс Фъргюсън и Роналдо

Алекс Фъргюсън е излязъл от кома и вече е контактен

Алекс Фъргюсън е излязъл от кома и вече показва първи признаци на възстановяване след операцията на мозъка, която претърпя преди дни. Британските медии разкриха, че бившият мениджър на Манчестър Юнайтед вече е контактен и е разговарял със своето семейство.

В събота вечерта 76-годишният шотландец получи мозъчен кръвоизлив и бе опериран по спешност

За момента най-успешният мениджър в историята на Висшата лига остава в интензивното отделение на Кралската болница в Салфорд.

„Операцията е преминала много добре и начинът, по който той реагира на лечението дава поводи за оптимизъм на неговите близки. Въпреки това те признават, че предстои дълъг и бавен път до пълното възстановяване на Сър Алекс“, се казва в информацията на британските медии.

След новината за тежкото състояние на Фъргюсън пожеланията за бързото му възстановяване започнаха да идват от най-различни посоки, като сред първите бяха големите съперници на „червените дяволи“ – Манчестър Сити, Ливърпул и Арсенал: „Всички в Манчестър Сити желаят на сър Алекс Фъргюсън пълно и бързо възстановяване“. „Велик съперник, но и голям приятел, който е подкрепял нашия клуб в най-тежките моменти“, написаха от Ливърпул. Петкратният носител на Златната топка Кристиано Роналдо също изрази благопожеланията си към Фъргюсън: „Мислите и молитвите ми са с теб, приятелю. Бъди силен!“. Своята загриженост изразиха още Дейвид Бекъм, Уейн Рууни, Майкъл Карик, Гари Линекер, официалните канали на Висшата лига и ФИФА, лекоатлетът Мо Фара, голфърът Джъстин Роуз, шотландският премиер Никола Стърджън.

- реклама -