Алберт Попов след 6-то място: Много сме щастливи всички

„Много сме щастливи всички. Програмата продължава за нас с Шамони на 30-и и 31-ви. Чувствам се добре, във форма съм. Така че с малко късмет мисля, че нещата ще се получат доста добре, така че стискайте палци“.

Това сподели в собствения си профил във ФБ Алберт Попов след като завърши на 6-то място по време на нощния слалом в Шладминг (Австрия).

Алберт даде девето време в първия манш, след което записа осмо във втория и се поздрави с шестото място в общото класирана. Най-добрият ни скиор – алпиец направи две много солидни и почти безгрешни спускания по заледена „Планай“, като благодарение на тях изравни своето най-добро класиране в кариерата, което също бе постигнато в Шладминг през 2019.

Така след края на седмия от общо 11 слалома през сезона, лидер в класирането за малкия кристален глобус с актив от 489 точки е Шварц, втори е Себастиан Фьос-Солевог (Норвегия), а трети с 324 е Мануел Фелер (Австрия). Фелер бе лидер след първия манш, но не достигна до финала на втория и по този начин отстъпи второто място на норвежкият си съперник. С 40-те точки, който Алберт спечели, той се изкачи с четири позиции в класирането за дисциплината слалом и вече е 24-ти.

В битката за големия глобус Пентюро остава лидер с 860 пункта, втори с 607 е Марко Одермат (Швейцария), а трети с 566 е днешният победител Шварц. С доброто си класиране в Шладминг, Алберт се придвижи с цели 40 позиции напред в класирането за големия глобус и заема 69-та позиция.

- реклама -